Bakgrunn og motivasjon for bloggen

Reise har blitt noe mer en å oppdage nye land, byer, mennesker, kulturer og religioner etter at jeg begynte å forstå og sette pris på hvilke fordeler og privilegier jeg kan oppnå ved å være lojal og bevisst i mine valg.

Jeg får stadig spørsmål om hvorfor jeg driver med dette, hvordan jeg har råd til å fly i komfort, og hvordan jeg finner og beregner poeng, bonusreiser, oppgraderinger, tilgang til flyplass lounger mm.

De som velger å følge denne bloggen, vil få innsikt i hvordan jeg gjør det, og hvordan jeg får mest igjen for prisen jeg betaler for varer og tjenester, og da spesielt knyttet til reise.

Tidligere kunne en lengre reise være slitsom, ta lang tid og være direkte kjedelig frem til bestemmelsessted var ankommet. Og så ville mye av den samme opplevelsen gjenta seg ved hjemreise.

Etter at jeg begynte å tenke poeng, status og privileger i forbindelse med reiser, har alle elementer ved mine reiser gitt glede.

- Gøy og spennende å planlegge reisen fra A-Å.

- Spennende å søke etter de beste tilbudene med tanke på pris, opplevelse og hvilke fordeler man kan oppnå.

- Gleden over å reise starter på utreiseflyplass, og ikke først når bestemmelsessted er ankommet.

- Flott opphold med mye verdi for pengene

- Gleden over en god og hyggelig hjemreise

- Gode minner og oppsummering av reisens effekt på poeng, status og nivå.

For å oppnå fordeler og komfort, velger jeg å fokusere på noen få leverandører av reiseprodukter. Leverandørene gir ulike fordeler, og det prioriteres konsekvent beinhardt for å oppnå mest mulig for den prisen som betales for reisen.

Under følger en kort oppsummering og prioritering av det jeg har erfart fungerer godt for meg og mine behov.

 


Bilde 1. Model av Finnair Airbus A350.
 

Min 1. prioritet

Flyselskap: Finnair / OneWorld Alliance, ble først og fremst i sin tid valgt for gode priser og fornuftig rute til Thailand.

Bonusprogram; Finnair Plus, status Gold

Kredittkort; Finnair Plus Master Card, gir Finnair Plus bonuspoeng, Norwegian Visa (gebyrfritt kontantuttak i utlandet)

Hotell: Accor Hotels, status Le Club Gold og IBIS Business (automatisk konvertering til Finnair Plus), Nordic Choice, status Gull (kun i Norden),

 

Her kan du booke svært gode flyreiser med Qatar Airways

 

Min 2. prioritet

Flyselskap: SAS / Star Alliance

Bonusprogram; SAS Eurobonus

Kredittkort: Trumf Visa (dagligvarer), Shell MasterCard (bensin), Coop Mastercard (dagligvarer), DNB MasterCard (kampanjer)

Hotell: Club Carlsson, BestWestern og Scandic

 

Min 3. prioritert

Flyselskap : KLM / Sky Team, Bangkok Airways, Air Asia, Norwegian

Hotell: Centara Grand Hotels, Expedia, Hotells og Booking

 

Lave priser - ingen bookinggebyrer - trygg bestilling Bestill hotell i dag på Booking.com


Bilde 2. Et utvalg kort som jeg har og benyttes i varierende grad.
 

Mine Cash-back

Om det er mulig å booke en flyreise billigere direkte via flyselskap eller via et reisebyrå, søker vi å benytte følgende Cach-back sider ved bestilling;

1. viaTrumf, gir Trumfpoeng som kan utbetales til bankkonto eller overføres til SAS Eurobonus poeng

2. KickBack, gir utbetaling til bankkonto.

Hotell søker jeg alltid å booke direkte med kjede for å oppnå status og poeng. Om Hotels.com, Booking.com el. benyttes, mister du muligheten til å opparbeide deg poeng og status hos hotell-kjedene.

 

View my JetItUp infographic
 

3 kommentarer

Louis

10.05.2017 kl.11:31

Hei Jørn.

Ser du har en bra "kortstokk" og du er sikkert godt innformert om dei forskjellige korta som finnes.

Har du sjekket opp Ikano kredittkort? Det bruker eg til vanlig. Dei roterer rabatter

på måneder, som feks. 4% kjøp utland og restauranter :)

Til kontantuttak i utland bruker eg Skandiabanken som og er gebyrfritt, og enkelt for

meg som benytter Skandiabanken som min vanlig nettbank. Overfører då beløpet tilbake samme dag som eg gjør uttaket ;)

Louis

Jørn Aasland

10.05.2017 kl.23:05

Hei,

Jeg har Shell Master Card er fra Ikano, og tidligere benyttet jeg Flexi Visa fra Santander hvor du kan velge hvilket "bransje" du skal få poeng fra. Jeg mener at det var 4 % på drivstoff der.Jeg brukte det i kombinasjon med YX kortet på selvbetjente YX-stasjoner. Inntil for 2 år siden, kunne jeg først sette inn YX-kortet for å få YX-bonus, og så betale med Flexi Visa for å få 4 %. Jeg begynte etter hvert å bruke Finnair Mastercard i kombinasjon med YX-kortet.

Når den muligheten forsvant, begynte jeg å fylle på Shell som også ligger på min vei til jobb. Når jeg fyller på Shell, benytter jeg stort sett først Trumf-kortet for Trumf-bonus, og så betaler jeg med Finnair Master Card for å få Finnair Plus bonus. En gang i blant bruker jeg Shell Master Card.

Grunnen til at jeg er ivrig med Finnair MasterCard, er at bonuspoengene jeg får hos Finnair Plus, danner grunnlag for familiens Thailand-reiser i business klasse, en gang i året. Den reisen finansierer billetten til min ektefelle og vår datter. Selv må jeg betale for min billett for å opprettholde status og for å få bonuspoeng. Med Finnair Master Card Gold, får jeg 50 % mer bonuspoeng enn ved vanlig Finnair Plus Mastercard, dvs. 15 poeng (mot 10) pr. 100 kr. Det er viktig for oss.

Når det er sagt, er 4% kickback på bensin ganske bra. Det blir mye penger om du kjører og fyller mye drivstoff. :-)

Men... det aller viktigste er å fylle drivstoff på riktige tider. I Tønsberg hvor jeg bor, kan det variere med 3-4 kr. pr. liter fra rimeligst til dyrest i uka. Jeg har erfart at prisene på drivstoff i Tønsberg er rimelig på søndag ettermiddag, og ofte enda rimeligere mandag morgen. Om du som meg, i tillegg til å fylle drivstoff på riktig dag i uka, og ikke når tanken er tom, og i tillegg benytter deg av bonuskort som gir kick-back/poeng i kombinasjon med kredittkort som gir kickback/poeng, ja da får du mye for pengene :-)

Jørn Aasland

10.05.2017 kl.23:12

Ang. kredittkortet til Skandiabanken... Er det sånn at du slipper renter på kontantuttaket helt frem til kreditten på ca. 45 dager går ut og regningen forfaller? Eller er det sånn at rentene løper fra du tar ut pengene. Norwegian sitt kredittkort fungere slik at du slipper både gebyr ved uttak og renter frem til kredittkort-regningen forfaller. Tar de utenlandske bankene gebyr, blir det lagt til uttaksbeløpet.

Jeg har en bankkonto for hvert kredittkort. Hver gang jeg bruker ett av kredittkortene, tar jeg vare på kvitteringen, og så overfører jeg fra bruks/lønnskonto til aktuell konto som tilhører aktuelt kredittkort. På den måten har jeg alltid eksakt beløp på aktuell konto når regning fra tilhørende kredittkort kommer.

Jeg har med unntak av en faktura, alltid betalt til forfall. Da får du også renter på kontiene i perioden fra du kjøper til regningen forfaller. Den ene gangen jeg "bommet" var en gang regningen kom mens jeg var på ferie. Regningen kom på e-post og ikke i nettbanken. Jeg tror jeg måtte betale kr 2,70 i renter den gangen. hehe...

Skriv en ny kommentar

Jørn Aasland

Jørn Aasland

47, Tønsberg

Reiseglad mann med sans flyselskaper, flyplasser, hoteller, fordelsprogrammer, privilegier, god økonomi, smarte kjøp og verdi for pengene.


Kategorier

Arkiv

hits